Tuesday, November 29, 2011

Puteri Bongsu, Bersubang Gading.........

                                       
 
Entah mimpi apa adik malam tu, bangun je dari tidur terus cakap yang dia nak bertindik. Nak jadi cantik. Of courselah macam princess. Kanak-kanak perempuan kan, kalau tanya nak jadi apa, mesti semua nak jadi princess. Dengan baju gaun yang kembang semangkuk tu. Aku rasa sapa-sapa ada anak dara kecik-kecik ni, at least 1 helai baju gaun kembang tu mesti ada dalam almari. Tak caya? percayalah cakap aku.

Ok, berbalik kepada cerita adik. Sebenarnya, kejadian tu berlaku sehari sebelum Hari Raya Puasa. Punyalah lama cerita ni aku simpan. Dan yang sebenar-benarnya, gambar ni dah lama aku upload sebagai draft dalam blog aku ni. Cuma nak mengarang ceritanya punyalah lama dek kerana kesibukan aku sekarang ni. Sebab itulah, blog ni dah bersawang jadinya.

Oleh kerana hari tu kan hari last puasa, kebanyakkan kedai-kedai aku rasa dah banyak yang tutup. Nasib baik lah ada 1 kedai gunting rambut ni (kedai gunting rambut Ezati) dekat rumah mertua, masih buka. Itupun separuh hari je. Dan nasib baik juga dia ada membuat perkhidmatan tindik-menindik ni. Semuanya nasib baik.... Kalau tak, dah tak tahan telinga kami duk mendengar rengekan adik. Memang sungguh-sungguh dia nak pakai subang semasa raya nanti katanya. 
 
 Sebelum nak ditebuk lubang, kenalah tanda dulu. Mana tahu kalau tersalah tebuk, lain jadinya...


Bila nampak je pistol subang tu, terus lain jadinya. Masa shoot telinga sebelah kanan, steady je...masa nak buat untuk telinga kiri terus nangis....naya betul adik ni......


Akhirnya tercapailah impian adik nak pakai subang ni. Bukan main seronok lagi dia duk menayang telinga dia kat kawan-kawan dia. Sampaikan setiap masa mesti nak toncang je rambut tu.


Akhirnya terbukalah rahsia kenapa dia nak bertindik. Hanyalah kerana jeles tengok sepupu dia yang berumur 1 tahun dah bertindih. Dan dia rasa sepupu dia tu memang lawa dan orang semua duk asyik memuji je sepupu dia. Itu yang dia rasa bila dia pakai subang mesti nampak lagi lawa agaknya...Alahai! adik.....

Her cousin - Nissa... kecik2 dah cantik bertindik...

2 comments:

sawaNiLa said...

berani dia.. my afriena belum buat lagi. sakit tak?

Achiq said...

Tak sakit kot... Nampak Marissa relax je lepas tindik tu...Lagi pun masa nak bertindik tu di sapu ubat gak kat telinga (rasa sejuk Marissa cakap)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...