Saturday, June 04, 2011

Mara Bahaya



Jumaat lepas aku ke Imigresen Kuantan untuk urusan penamatan my maid. Oh ya! aku punya bibik dah nak balik dah pertengahan bulan Jun ni. Dah terbayang dah nanti penat lelah yang bakal aku alami. Tak nak cerita pasal bibik ni...

Tapi nak cerita pasal lori yang terlebih muatan ni. Mula-mulanya dah jumpa lori ni semasa on the way ke Kuantan tu kat jalan nak ke Perjawa tu. Takut sangat masa nak memotong lori ni. Tak nak potong, dia bawa slow. Lagipun takut gak duduk belakang lori ni. Masa ni kayu muatan tu tak adalah seperti gambar dibawah ni. Korang perasan tak?


Sampai di Cherating, kita orang berhenti untuk breakfast. Habis je breakfast sambung balik perjalanan, last-last dekat Beserah jumpa pulak lori ni. Dan aku dengan yakinnya berkata ini adalah lori yang kita orang jumpa pagi tadi. 

Tapi, muatan kayu tu dah semakin condong. Eeeeeeee.... bahaya betul. Macam mana boleh lepas ya. Kalau lah terjadi sesuatu kat jalan tu, macam mana ya? Tak baiklah kan nak sebut menda-menda yang tak baik ni. Kena minta yang baik-baik je, kata orang. Tapi kalau dah memang ketara boleh mendatangkan kemudaratan kepada orang ramai, apa cer?


Tengok, bahaya kan? Cepat-cepat aku potong balik lori ni. Semoga lori ni selamat sampai ke tempat yang dituju. Atau pun semoga abang-abang JPJ dapat jumpa lori ni dan diberhentikan ditepi jalan sehingga dia orang baiki baliklah kayu tu.

Aku yang prihatin,

2 comments:

Juli said...

condong mungkin sbab ditiup angin pantai dan jalan lubang byk sangt dalm perjalanan die tuu kot

Ju Zie said...

bahaya!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...