Monday, March 19, 2012

I Love You titik, titik, titik…


Seperti biasa bila  hantar anak-anak ke sekolah atau sebelum tidur, aku akan cium, salam dan tak lupa ucapkan I love you. Dan seperti biasa juga mereka akan membalasnya dengan I love you too. Dan bila dia orang ucapkan dulu, aku pulak akan membalasnya…

Kadang-kadang kalau dalam kereta atau dari kejauhan cukuplah hanya sekadar guna dua tangan. Seperti gambar kat bawah ni.  Zaman sekarang semua pakai signal je. Tapi maksud yang tersirat amatlah kita fahami. 



Satu malam seperti biasa, aku cakap I love you Marissa, dia membalasnya dengan membuat simbol love (tangan) dan lepas tu buat titik-titik menggunakan jari. Harap-harap korang faham dengan gambaran yang aku bagi ini. Hairan gak aku, lain dari biasa simbol ni. Kenapa adik buat macam tu? Ini maksudnya I Love you too..

Oleh kerana, dia tak tahu macam mana nak buat simbol `too' tu, jadi dia buatlah titik-titik menggunakan jari sahaja. Jadi apabila dia buat simbol macam tu, itu bermaksud, I love you too. Harap lain kali Umi faham ya!.. Tergelak aku dibuatnya. Kelakar pun ada. Bila tanya mana adik belajar buat simbol macam tu? Adik fikir sendirilah, otak adik ni kan besar, boleh fikir banyak-banyak.....hihihi

So bermula dari malam tu, kalau buat simbol I love you, mesti di ikuti dengan titik-titik......

Cool kan?

I Love you titik, titik my readers.


2 comments:

Juli said...

selain wat titik boole wat peace=2-too. hihih

MammaSun said...

cute laa budak kecik ni....hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...