Wednesday, December 07, 2011

Adik pun nak Ombak Rindu Gak....

Oleh kerana sekarang ni semer orang duk bercerita pasal ombak rindu, sampaikan Sarah and the geng pun duk cakap pasal citer ni.
Naik sakit telinga aku ni hah duk dengar Sarah duk cerita pasal cerita ni. Hairan aku, bila pulak dia tengok citer ni.

Dialog antara aku dengan Sarah petang semalam :-

Sarah : Umi, bila kita nak gi tengok Ombak Rindu?

Umi    : Nantilah, hari rabu atau umi rasa nak tengok

Sarah : Kawan kakak (refer to her) semer dah tengok. Sedih. Siap nangis-nangis.

Umi    : ummmm

Sarah : Kakak rasa, kakak mesti nangis bila tengok citer ni. Tapi kakak tak suka Maya Karim jadi heroin.   Sebab akak minat Lisa Surihani. Kalau Lisa Surihani jadi heroin mesti best giler.
- Untuk pengetahuan, Sarah memang macam tu...suka sgt lah tengok citer2 yang jiwang2 gitu...Sampaikan tengok citer Lagenda budak setan pun boleh nangis....

Umi    : Ya lah tu.....(malas nak layan...dengar je)

Sarah : Umi tahu tak, Aaron Aziz tu suami dia, tapi dia tak nak ngaku isteri dia tu isteri dia...

Umi    : Hah? oh, ok....mana kakak tahu?

Sarah : Kakak tahulah, kakak kan tahu semua citer. Umi sebut je citer apa, semua kakak tahu...

Umi   : Kalau tengok show malam ok ke kakak? Nanti kan ngantuk...sebab malam je available...

Sarah : Eh, tengok citer cinta mana boleh ngantuk. Ni cerita sedih tau! Umi tahu tak? Mesti umi tak tahu punya, sebab umi bukannya suka sangat tengok citer cinta macam ni....Sikit-sikit citer orang putih, sikit-sikit citer orang putih

Umi   : Dalam hati....aku pulak yang kena leter....

Adik  : Umi, adik pun nak ikut gak...nak tengok gak ombak rindu...

Sarah : Eh mana boleh, adik kecik lagi....ini cerita cinta tahu...adik mana boleh tengok citer macam ni...adik tak sekolah rendah lagi...

Umi   : Dalam hati lagi....habis tu dia dah baligh ke? Alahai Sarah.....

Adik pun teruslah menangis dan menangis. Sampailah en hasben ajak pergi pasar malam, baru berhenti menangis.

Kesimpulannya, tak tahulah nak pergi tengok ke tak malam ni? Ikutkan hati...malas weh......

2 comments:

Ju Zie said...

Fulamak... Penangan monsoon ombak rindu... Tgk utube jela klo ada, huhu

model baju korea said...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...