Wednesday, August 08, 2012

Kecundang Lagi....

Tiada kata yang dapat mengambarkan perasaan rakyat Malaysia kala ini.  Tak kala China masih lagi meraikan kemenangan hero pujaan mereka Li Dan, kita rakyat Malaysia diselubungi duka. Tapi tak perlulah kita meratapi akan nasib Dato’ Lee Chong Wei. Kalau sudah ditakdirkan kekalahan dipihak kita, terpaksalah kita akur dan menerimanya dengan terbuka walaupun dalam hati amat terluka.

Tapi alangkah baiknya kalau Lee Chong Wei tidak banyak melakukan kesalahan semasa perlawanan tersebut. Alangkah baiknya kalau Li Dan yang banyak melakukan kesilapan. Tapi kita manusia biasa, sudah semestinya kesilapan tidak dapat dielakkan.  Yang pasti Lee Chong Wei sudah melakukan yang terbaik.

Sejarah Olimpik 2008 di Beijing berulang lagi. Cuma Olimpik 2012 di London mereka berdua sudah berada pada tahap yang sama. Dari segi skill, kemampuan dan tenaga. Cuma rezeki/nasib menyebelahi Li Dan.

Aku tak mampu nak tengok kesedihan Lee Chong Wei selepas perlawanan. Habis je game terus tukar channel lain. Tak sampai hati + nak memujuk hati sebenarnya.

Apa-apapun, Syabas Dato Lee Chong Wei. Cuba lagi 4 tahun akan datang (itu pun kalau umur panjang)…

 

Achiq

 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...