Tuesday, July 26, 2011

Perempuan vs lelaki part II


Perempuan ni kan memang tak pernah puas dengan apa yang kita ada kan? Korang sokong tak dengan kenyataan aku ni. Senang-senang je nak dapat dosa. Tapi amat senang untuk masuk Syurga. Kalau kena dengan gayanya. Tapi amat susahlah untuk menjadi sepertimana Siti Khadijah. Sanggup berkorban apa saja.

Lelaki memang sempoi.Tapi kalau perempuan, MasyaAllah. Ini belum start berchit chat lagi ni. Kalau dah start chit chat macam-macam gossip yang akan keluar. Tapi korang tak macam ni kan?


Sempena bulan Ramadhan yang bakal menjelang tak lama lagi ni, marilah kita wahai kaum-kaum hawa sekelian memuhasibah diri kita. Cuba-cubalah tutup hati kita dari perasaan hasad dengki dan iri hati. Jadilah wanita yang solehah. Bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Kadang-kadang apa yang kita lihat yang ada pada orang lain bukannya bagus sangat pun. Itu semua adalah hawa nafsu semata-mata.

`HAWA NAFSU AKAN TERUS MENUNTUT BILA ENGKAU MEMANJAKANNYA. TETAPI JIKA ENGKAU PAKSAKAN IA PADA APA ADANYA, NESCAYA IA MAHU MENURUTI KEHENDAKMU'
 

1 comment:

abismy said...

tutup aurat ramai yg boleh tutup tp nak tutup mulut dr umpat ni yg payah nyee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...