Thursday, April 07, 2011

Jackie Chan meninggal dunia?

Petang semalam riuh kat opis aku ni duk bercerita pasal Jackie Chan dah mati. Walaupun cerita ni macam dah basi, entah macam mana ada sorang kakak yang selalu kepoh kat dept. kita orang ni datang bawa cerita. Aku dengan pantas terus menanya kat pakcik google. Aku dah suspect memang itu adalah rumours semata-mata... 

Rasa nak tergelak pun ada kat diorang semer ni. Dah tak ada kerja lain agaknya orang yang membawa berita-berita palsu ni. Teringat ada satu game yang pernah kita orang main semasa team building kat PD dulu-dulu. Monkey do Monkey don't kalau tak silap nama game tu. Nak cerita serba sedikit cara permainannya. Kita orang kena berbaris dalam satu barisan. Orang pertama dapatlah satu cerita yang dibaca, kemudian kena cerita kat orang seterusnya sampailah kepada orang yang terakhir. Orang terakhir akan menceritakan balik apa yang didengar kepada cikgu. Memang sah-sah dah jadi lain cerita tu. 

Kesimpulannya, jangan terlalu percaya kepada orang membawa berita-berita hangit seperti ini. Kerana kadang-kadang ceritanya dah jadi lain bila dah banyak sangat cerita dibawa dari mulut ke mulut.

Ni aku copy petikan dari The Press Ass. (google). Kesian kat Jackie Chan. Member entah-entah tengah duk bersenang lenang sekarang ni kat kampung halaman. Sedap mulut je kita duk cakap dia dah mati.



Jackie Chan death rumours denied
Jackie Chan has reassured fans he is alive and well after rumours of his death began to circulate on the internet.
The Rush Hour star was rumoured to have died of a heart attack aged 56 after pranksters began to report the hoax on social networking sites and 'RIP Jackie Chan' was soon trending on Twitter.
A statement on Jackie's official Facebook page said: "Jackie is alive and well. He did not suffer a heart attack and die, as was reported on many social networking sites and in online news reports.
"Jackie is fine and is busy preparing for the filming of his next movie."
The Karate Kid star also posted a picture on his official website jackiechan.com showing him meeting with Yuji Kumamaru, Consul-General of Japan, in Hong Kong on Tuesday to discuss a charity benefit for the victims of the earthquake and tsunami in Japan.
Jackie is helping organise the Love Without Borders 3/11 Candelight Gala on April 1 at Victoria Park in Hong Kong.
Jackie Chan has been in Hong Kong discussing
a charity benefit for the people of Japan
Copyright © 2011 The Press Association. All rights reserved.



1 comment:

Juli said...

dah byk gk umo jekican ni.tapi nmapk muka tak makan usia plok.ingtkan heart attack di usia muda die ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...