Thursday, December 23, 2010

Family gathering - penutup tahun 2010


Semalam anak-anak dan cucu-cicit (ops.. cucu sahaja, cicit tak ada lagi), telah berpakat untuk mengadakan family gathering bagi penutup tahun 2010.Kiranya macam nak tutup buku gitu dan untuk merasmikan penutupan rumah pusaka ni.  Memandangkan Su Ja akan balik ke Johor pada hari jumaat ni, so, kita orang adik-beradik berpakat untuk mengadakan family gathering buat kali terakhir untuk tahun ni.  So, lepas ni rumah pusaka ni akan kosong balik lah.  sedihhhhhh.....

Seperti biasa, sebelum acara makan-makan (acara wajib), games untuk kanak-kanak diadakan, cuma tahun ini hadiah tak sempat nak beli.. last minute punya plan. Sorry kids....

Ayah Su dgn gigihnya melukis ntah apa-apa ntah.... sah-sah subject lukisan fail ni...
Oh! ya, game malam tu kita orang main ala-ala win, lose & draw.  For starting, ayah su menvolunteerkan dirinya untuk melukis dan the kids meneka.  Last-last, baru group masing2 melukis.  Girls vs boys.  The winner : Girls of course.

Tak sabar-sabar budak2 ni meneka..., mak-mak sila kebelakang sikit ya!

Boys, masih blur apa yg dilukis oleh Ayah Su, Gegirls... senyap ok!
Selesai acara memerah minda, makan timeeeeeeeee.....
Menu :
BBQ :-
Ayam
Udang
Sosej
Kek (yang tak habis bday petang tadi)
Mi Sup
Puding (tajaan oleh tokey kambing - tapi kambing tak disponsor barang seekor dua, kalau tak bolehlah kita mengrill itu kambing.. fuh,,,,)
Jajan (tajaan orng Kuantan)

Ayam - byk yg hangus gara-gara pembakar yang amateur
+ hujan turun dengan lebat semasa sesi membakar ayam


Nak juga masuk gelang emas (tangan sapa tu hoi)

Semua dah berebut-rebut, kelaparan...
Gedik-gedik time oleh anak-anak dara yang HP always di tangan....tak faham aku...kejap2 berbunyi, kejap2 berbunyi... mengalahkan businesswoman...


Yg tudung kelabu tu baru lepas SPM, bajet nak meraikan dia sekali lah tu...
Fuh lega, baru boleh bernafas dengan nyaman

Dan ini adalah kakak aku yang ke 3.  Tukang masak dalam family kita orang. Pengganti arwah mak, dalam bab masak-memasak ni.  Kiranya orang kuat dalam sesuatu majlislah ni.  Thanks Ma,,, I Love U.

Angah : Ada lagi ke makanan untuk Ma ni?
So lepas ni, jumpa tak jumpa kena tunggu cuti sekolah tahun depan (Mac).  Itu pun kalau Su Ja balik ke Paka, memandangkan dua-dua cikgu, lagi satu family pak su kat Klang. Seorang lagi adik ipar aku pun cikgu mengajar di Kuantan.  Hanya waktu-waktu cuti begini je boleh jumpa semua ahli keluarga.  

Sedih lah pulak.. sentimentol sekejap..... sentap wehhhh....

1 comment:

Anonymous said...

smpi lcin pnggan nek ma mkn aym

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...