Thursday, December 30, 2010

Yahoo!!!! We're the Champion


Tak tahu macam mana nak tulis ni, sebab bercampur baur perasaan ni... Yang pasti perasaan gembira mengatasi segalanya.   

Yang pastinya gembira sebab Malaysia memang dengan aggregat 4 - 2 (Technicalnya 5 lah kot).  Gembira sebab besok diistiharkan Public Holiday.  Terima kasih our beloved PM.  Ni baru piala Suzuki, kalau menang World Cup.. fuh.. mahunya 4 hari dapat cuti tu.. iyalah World Cup kan 4 tahun sekali... (Agak-agaklah Achiq hoi)....

Lupakan pasal cuti, oleh kerana semua orang duk bercakap pasal kemenangan ni dari pagi sampai sekarang, maka aku pun nak gak buat posting pasal kemenangan ni.  BTW, aku memang cuti semalam, bukannya nak gi Jakarta ya, just nak menghabiskan cuti tahunan aku yang banyak ni.. jgn jeles uols.

Apa-apapun tabik spring kat Goalkeeper kita Khairul Fahmi yang cun melecun habis malam tadi.  Gaya selepas menyambut bola memang class.  Ala-ala ulat gonggok pun ada.  Dia dah ada GF ke? Tiba-tiba minat pulak kat dia ni..of course lah.. sepet kan....


Kepada peminat-peminat si Khairul ni, tak payah nak berangan lah sebab memang dah sah-sah dia dah ada si jejariruncing dia ni.....  Meroyan kejap aku... tak adalah... ada akak kisah ke dia ada gf ke tak? Kita minat dia punya stail semasa tangkap bola aje lah.  Teringat masa zaman muda-muda, semasa En Akauntan kita jadi goalkeeper untuk PETRONAS team.  Jangan tak tahu, sebab tu lah kita kalau tengok bolasepak, mesti nak tengok goalkeeper dia dulu.. ahaksss... boleh ke macam tu weh....

Eh, eh.. melalut pulak lah aku ni... almaklumlah dah 2- 3 hari tak mengupdate blog ni, terus jadi biol kejap.. tengok, tulis pun merapu-rapu gitu.. sila abaikan atas kemerapuan ku ya....

Berbalik kepada cerita bola malam tadi, setelah 14 tahun menunggu (14 tahun, lama tu dah sama usia dengan anak bujang aku si Ak)...dah nak masuk usia remaja belia dah tu...akhirnya berjaya jugak kita membawa pulang piala Suzuki ni (formerly known as Tiger Cup).  Aku rasa Indonesia lagilah tertekan apabila sepakan penalti pun tak masuk (sekali lagi tabik spring kat Fahmi ni).  Banyak jugaklah asakan demi asakan yang berjaya dipatahkan oleh si Fahmi.  

Ada pulak yang cakap jersey baru (biru) ni bawa ong maa... sejak pakai jersey biru ni tak pernah kalah lagi.. ooo.. tak baik oooo.. 


Ada gak yang cakap baju putih yang selalu K. Rajagopal pakai tu bawa ong.. pulak dah, tak baik dowh.. caya pada baju.. boleh jadi khurafat nanti...Tapi, perasan tak, setiap kali ada perlawanan, K. Rajagopal mesti pakai baju putih kan? ala.. kebetulan aje tu...


Tapi, malam tadi jugak membuktikan yang Malaysia memang kebal, kalau setakat di pointkan laser, no hal lah.. mata si Fahmi sepet, sekadar laser2 gitu.. tak menjadi masalah...entah2 dia tak nampak pun laser tu.. hahaha... 

Tak bolehlah kita asyik cerita pasal si Fahmi ni aje kan.. Tahniah juga kepada si Safee Sali kerana telah berjaya dinobatkan penjaring terbanyak.  


Cuma malangya, pemain terbaik dapat kepada pemain Indonesia.  Kalau si Fahmi dapat, lagi bagus.. eik.. tak habis-habis lagi dengan si Fahmi ni.. sudah-sudahlah tu Achiq ooiii...

Tapi kalau dah tertulis dari azali lagi yang Malaysia menang, maka menanglah kita.  


1 comment:

Julesness said...

nampaknyer kite pnyer bola semakin membangun sejak gopal jadik coach.dengan tu terbukti la kiter pnyer ayam tambatan bukan hanya kembar selebriti sajer yer.tatau la kalo gf fahmi jadik celebriti plk lepas ni..hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...